sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Březnový bazárek na salaši

Napsala Duha Čolci Černčice dne 27.března 2023

I letos se maminky malých Čolků z přírodovědného kroužku pustily do zorganizování dobročinného bazárku oblečení a prodejního bazárku všeho možného na základně Čolků – přírodní ukázkové zahradě v Černčicích. Cílem dobročinného bazárku je nejen možnost ulevit vlastnímu šatníku od věcí, které už jen zabírají místo, ale je nám třeba líto vyhodit ho do šatního kontejneru.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Za symbolickou částku 10 a 20 korun jste si pro sebe i děti mohli nakoupit nové modely. A vzhledem k tomu, že Čolci jsou nejen propřírodní, ale také tvořiví, nabídli tento rok na prodej vyrobená mýdla s bylinkami ze zahrady, voskované ubrousky na svačinu či dekorační plstěná vajíčka z vlastnoručně zpracované ovčí vlny.

Loni se z utržených penízků nakoupil výtvarný materiál pro děti a ptačí budky (celkem jsme utržili 5000,- Kč). Letos se malí Čolci kolektivně rozhodli celou částku věnovat záchranné stanici pro handicapovaná zvířata JARO v Jaroměři (www.jarojaromer.cz). K myšlence podpory záchranné stanice se také připojila MŠ z Vrchovin a k prodeji nabídla několik vlastních výrobků pro radost. Nyní už víme, že částka bude podobná jako minulý rok. Dekorace a drobnosti, které vyrobily děti jsou k zakoupení až do Velikonoc.

A jaká je další cesta věcí, které se neprodají? Věci z prodejního bazárku si zase odnesou sví majitelé domů. Oblečení z dobročinného bazárku si převezmou neziskové organizace, které se věnují ohroženým rodinám a dětem. To nejmenší bude věnováno do porodnice v Rychnově nad Kněžnou.

Děkujeme všem, kdo jste věnovali, přišli se podívat, nakoupili … Věříme, že radost je a bude na všech stranách. A až budete zase třeba v srpnu třídit šatníky, můžete některé kousky schovat na bazárek „Podzim/zima“.

Monika Richterová, maminka dobrovolnice


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist