sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Nová přírodní zahrada v Miřetíně

Napsal Radan Kukal dne 30.března 2023

V duhovém prázdninovém areálu v Miřetíně jsme nedávno dokončili realizaci projektu „přírodní zahrady. Jeho cílem je zkvalitnění výchovy a výuky a rozvoj environmentálního vzdělávání dětí a mládeže ve venkovním areálu Duhy v Miřetíně, v tzv. Táboře Barrandov.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Hlavním prostředkem k dosažení cíle byla úprava venkovního areálu a doplnění jeho inventáře z finančních prostředků získaných od SFŽP na základě výzvy č. 7/2019 ("Přírodní zahrady"). Projekt „Úprava venkovního areálu pro EVVO–Duha Miřetín 2020“ byl spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. V rámci projektu se nám v Miřetíně podařilo instalovat 6 naučných panelů o okolní přírodě, které doplňují interaktivní prvky, pořídit rozličný materiál pro udržování areálu, postavit dřevěný přístřešek, dosít trávník, zasadit strom a několik keřů. Nazalizaci se podílelo několik pobočných spolků Duhy a místní veřejnost.

www.sfzp.cz www.mzp.cz


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist