sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Královští piráti

Napsal Duha TO Medvìdi dne 18.září 2007

„Piráti potopili Manilskou galeonu! Španělské království přišlo o nesmírné bohatství! Každému, kdo se nalodí a bude bojovat s těmi zločinci, slibuje král Filip II obrovskou odměnu,“ hlásal Admirál Carlos don Lapuzo po našem příchodu do tábora.

Tomu se nedalo odolat, proto jsme se hned nechali najmout loďařskými společnostmi a pod španělskou vlajkou vypluli na moře. Při hrách jsme vydělávali zlaťáky a stříbrňáky a za ty jsme nakupovali lodě, kterými jsme brázdili oceán a ostrovy a hledali ukryté poklady.

Čekalo nás ale mnoho horkých chvilek. Když jsme se museli naučit zatloukat hřebíky na rychlost, kdy rozhodoval čas a počet nerozdrcených prstů, nebo když jsme seděli dvě hodiny na stromě jako na stožáru potopené lodi a při zdřevěnělých zadcích zpívali písničku a vyměňovali si trička. Při poznávání koření jsme se taky hodně nasmáli, když se po hře najednou rozmnožili lidi, kteří smrkali kari. A ani pašování pirátského „rumu“ není tak jednoduché, jak si mnozí mysleli, zvlášť, když při polapení jsme museli svůj kontraband vypít, a po pár placatkách „rumu“ se to pak špatně běhá.

Několikrát jsme byli svědky výjevu z obyčejného dne pirátů, a jejich opilecké výstupy a hláška: „Rum přes palubu“ nás vždy spolehlivě rozesmály. Jednou se u nás objevil divoký kmen Šedochů, kteří si za našeho vydatného povzbuzování udělali z ubohého uloveného misionáře svíčkovou.

Navštívil nás i divadelní soubor Krvavý prst, který nám na naše přání zahrál pohádku o Sněhurce v hororovém podání (děj je nepublikovatelný).

Samozřejmě že se občas strhly nějaké ty bitvy. Tu největší jsme zažili při návštěvě našich rodičů o návštěvním dni. Obsadili tábor a s ním i obrovský poklad. Řekli si o to, museli jsme ho dobýt zpátky, což se nám samozřejmě povedlo.

I při samotné Hře docházelo mnohdy k legračním situacím. To když si Žlutí a Oranžoví v několika málo kolech omylem doslova vyměnili lodě, aby si je vzápětí rozstříleli.

Celá Hra skončila nakonec dost překvapivě, do čela se vyhoupli nenápadní Zelení, kteří byli většinou až za ostatními skupinkami, v závěsu za nimi skončili Modří, kteří taktéž nebyli favority, třetí místo obsadili Žlutí, kteří přišli o pár lodí a i když se předpokládalo jejich vítězství, jejich ztráty byly značné, a poslední místo připadlo na Oranžové, kteří po pár bitvách a s potopenými loděmi nemohli našetřit dostatečné bohatství.

Ve finále jsme za již tradičního deště odevzdali nalezené poklady králi Filipovi, který nám rozdal slíbené odměny a pozval nás na zaslouženou velkolepou královskou hostinu, po pirátsku Žranici.

Za oddíl Duha TO Medvědi

Hříbek – Klára Hoření


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist