sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Mamut na kmín nechutnat špatně

Napsal Hynek Peèinka dne 30.září 2007

První dva srpnové týdny my strávit na pratábor v Pístovice, kde my být už dvakrát. Tentokrát my se přenést do pravěk a uctívat tři bozi: Šochruch, Farruch a Šnyrch. V potok plavat posvátné ryby Puhýš. My navštívit jeskyně v Moravský kras a do jedna z nich i vlézt pod zem až k hovno po speleolog. Taky být v huť a na Býčí skála. My se chodit koupat do lom v Luleč a rybník v Pístovice, slaňovat v lom u naše pravesnice, obětovat naši bohové, vyrábět prapředměty a ve volné chvíle se připravovat na smrt. My vynalézt kolo, past na Šnek a další věci. O prostřední víkend přijet hrotiči a dovézt buchty a dobrá nálada. Počasí se povést, protože šaman dobře čarovat. Bohové na nás dohlížet, proto letos nebýt vážné úrazy. Zato být honě vzpomínek a noví kamarádi. A to se cenit!

Tam kdesi v lese, kde končí silnicednes rozkládá se pravěká vesnice.Mají zde svoje šupy a šupákyv dešti tu nikdo nenosí gumáky.Rybníkem plaví se na vlastní lodiblátem a potokem bosí se brodí.K jídlu tu mají mamuta na kmíněa sladkou šťávu na pití jedině.Ráno nosí jídlo jako oběť pro bohyvynalezli mýdlo, Šochruch je bez nohy.Farruch se jim ztratil, není se proč divitvždyť pusa se mu z toho musela už křivit.Šnyrch je ta třetí bohyně vesnicevšak jí se musí klaněti nejvíce.A když se večer ohněm tma rozzáříradostný výraz zjeví se na tváři.Slaňovat lom, to jim jde lehcekácejí strom, však on spadnout nechce.Stezka odvahy není zapotřebí,Pod širákem na výsadku raději se uvelebí.Je to prostě banda dobrých pralidíkterá se jen tak někde nevidí.Ten skvělý život pravěkýzůstane ve mně asi navěky.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist