sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Co dělají vaše děti, když nejste doma?

Napsal Duha Velká Medvìdice dne 4.listopadu 2007

Letní prázdniny sotva skončily a už je tu školní čtvrtletí. Doba, kdy rodiče školou povinných dětí často znovu stojí před volbou, který kroužek vybrat.. Děti sice vyzkoušely nějakou aktivitu, ale z různých důvodů jim nesedí. Ať už kvůli školním povinnostem, nebo je prostě nezaujala. Naštěstí je v Olomouci spousta spolků, které nabízejí dostatečné vyžití pro děti a teenagery. Například Duha Velká medvědice. Ta připravuje pestrý program pro děti a mládež už téměř pětadvacet let.

„Našim členům, ale i neorganizovaným zájemcům ve věku od 10 do 16 let připravujeme dobře namíchanou směs aktivit pro volný čas. Zaměřujeme se na netradiční prožitky – vyzkouší si třeba slanit do vodopádu, anebo prolézt podzemní jeskyni,“ vysvětluje náčelník Hynek Pečinka. Kromě toho je tu možnost zúčastnit se jednodenních výletů a během školního roku také pravidelných schůzek v klubovně na Střední škole zemědělské na Hradisku. Každý se prý ale nejvíc těší na letní tábor, ať už v indiánských nebo podsadových stanech. Táborníky vždy čeká nabitý program a etapová hra – čtrnáct letních dní stráví jako piráti, pralidé, nebo třeba kosmonauti.

Duha Velká medvědice je členem sdružení dětí a mládeže Duha, které má s ekologickým Hnutím Duha společný jen název. „Na našich akcích se rozhodně nevěšíme na elektrárenské komíny. Jezdíme do přírody, hrajeme zajímavé hry a sporty a rodiče si zatím doma oddechnou,“ dodává Pečinka. Jejich aktivity jsou tu pro lidi, jimž nevyhovuje cyklus škola – televize – spánek. Podporuje je mimo jiné olomoucká radnice.

Pokud máte zájem, nabírá Duha Velká medvědice další zájemce o pestrý a aktivní volný čas. Sraz bude každý listopadový čtvrtek v 16.15 na autobusové zastávce u Kláštera Hradisko.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist