sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Přátelé, co se dlouho neviděli

Napsal Hynek Peèinka dne 5.července 2008

V pátek 4. července se sešli v Praze zástupci tří členských organizací Přátel přírody ČR. Své dvouhodinové setkání zaměřili na seznámení se zaměřením činnosti a probíhajícími a plánovanými aktivitami svých spolků. Na obzoru se také rýsuje záříjový kongres Mezinárodních přátel přírody, který proběhne v Liberci a jehož jsou PPČR pořadateli.




Seznámení a podrobné povídání bylo nutné zejména proto, že v poslední době fungovala struktura pouze formálně. Také se mezitím změnila vedení členských spolků, do kterých přišli noví lidé. A ti se právě sjeli do Prahy, aby si řekli co a jak.

Duha je v českých Přátelích přírody organizací s nejmladší, ale také největší členskou základnou, své články má po celém Česku. Další dvě organizace, Přátelé přírody z Jablonce a Liberce mají dohromady oproti nám jen asi desetinu členů, zato mají bohaté kontakty a zkušenosti s programy pro dospělé orientovanými na poznávání kulturní historie, ochranu přírody a krajiny a mezinárodní přátelství. Prohloubení spolupráce jistě nebude na škodu a přítomní zástupci k ní mají chuť.

Poté, co si výbory všech tří členských organizací udělají čas na promyšlení výhod a možných úskalí strategického partnerství, sejdou se jejich zástupci na počátku září k dalšímu jednání. Nejbližší velkou akcí, o jejíž přípravu se podělí, je kongres Mezinárodních přátel přírody v severočeském Liberci, jenž kromě statutární části nabídne doprovodné programy ve městě a okolí. Plánován je na poslední záříjový víkend a záštitu nad ním přislíbil převzít ministr životního prostředí Martin Bursík.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist