sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Národní parlament dětí a mládeže 2008

Napsala Jana ©oupalová dne 21.listopadu 2008

Duha Participace, Jana Votavová: Ve dnech 21. – 24. 11. 2008 zasedne Národní parlament dětí a mládeže, setkání se koná v Praze. Na programu jsou tři okruhy pracovních bloků.




  • Evropská unie a neb co nám říká a nabízí – konkrétně probereme jednotlivé instituce EU, politiky, lisabonskou smlouvu, možnosti pro mládež a především předsednictví.
  • Úmluva o právech dítěte – diskuse budou ohledně..co je to za listinu, její naplňování v ČR, jak o úmluvě mluvit a jak zrealizovat workshop pro své vrstevníky. Mimo jiné se Národní parlament dětí a mládeže zapojil (tak jako celá Duha) do projektu České rady dětí a mládeže „Nás se to týká“. Proběhne základní informování o tomto projektu a budeme řešit konkrétní začlenění do něj.
  • Parlamentování – velmi podstatná část programu, kde si „parlamenťáci“ vyměňují své zkušenosti. Dozvědí se jak propagovat svou činnost, jak motivovat své členy aj. Sestavíme si také tzv. plán na další rok. Zároveň se zde prodiskutuje otázka trestní odpovědnosti a vyřkne se stanovisko.
  • V rámci doprovodného programu v pátek navštívíme Ústav pro studium totalitního režimu, kde uvidíme místní badatelnu, seznámíme se celkově s činností ústavu a shlédneme zajímavý film o porovnání fašismu a komunismu. V sobotu budeme mít pokec u stolu s koordinátorkou kampaně Evropa mladýma očima. Během celého zasedání si zahrajeme spousty her, získáme spousty nových informací a zkušeností, nebude chybět náš „data výlet“, budeme se bavit...už se všichni těšíme.

    Za Národní parlament dětí a mládeže

    Jana Votavová; koordinátorka projektu


    Přečtěte si o nás

    členství

    Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


    historie

    Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


    napsali o nás

    Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


    výroční zprávy


    stanovy


    Naše programy

    trochujinak - zkus workcamp

    Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

    TOPlist