sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Doduhy 2009 začíná!

Napsala Jana ©oupalová dne 1.června 2009

Dne 22. května proběhla v Ústřední kanceláři Duhy schůzka k projektu Doduhy 2009. Sjely se všechny dužiny do projektu zapojené: Duha Arabela z Liberce, Duha I-club z Prahy, Duha Klub Rodinka z Přerova, Duha SVČ Nové Město na Moravě a Duha Wings z Ostravy, celkem 6 šarmantních dam a slečen, které budou mít na starosti hostování zahraničního dobrovolníka v dužině.




Sedm zahraničních dobrovolníků z Itálie, Polska, Franice, Německa a Velké Británie se už teď může těšit na nabitý program, který pro ně mají dužiny připravený, stejně jako na poznáváni duhových základen v Budišovicích a na Karlštejně, či na účast na víkendu s duhovým Tamjdemem a při Duhovém dni.

I přes brzké ranní vstávání a náročný program, vydržela výborná nálada během šesti hodin intenzivního vysvětlování, odpovídání na dotazy a plánování, aby všechno v létě klaplo tak jak má a za všemi zůstal viditelný kus práce na kvalitním projektu. Kromě koordinačních a technicko – ekonomických záležitostí došlo na sdílení zkušeností jak se cítí zahraniční dobrovolník v novém prostředí, jaké mohou být nejčastější oblasti nedorozumění a jak být otevřený pohledům na českou kulturu jinýma očima. Projekt Doduhy 2009 připravuje a koordinuje Marta Školkayová, která také vedla celodenní úvodní schůzku.

Doduhy 2009 je  čtyřměsíční intenzivní projekt pro skupinu zahraničních dobrovolníků, který jim umožňuje poznat prostředí české organizace dětí a mládeže, v Duze se zapojit do činnosti jejich základních článků a ústředí , pomoci organizaci a naučit se novému.Projekt Doduhy je organizován v rámci programu 2, Evropská dobrovolná služba, Mládež v Akci, České Národní Agentury Mládež. Navazuje na úspěšný projekt Doduhy 2007.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist