sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Po pěti letech opět do Španělska

Napsala Jana ©oupalová dne 31.srpna 2009

Duha Tangram -  Od 19.7.2009 do 30.7.2009 proběhl projekt mezinárodního setkání mládeže v Cádizu ve Španělsku. Skupina z Duhy Tangram vyslala na toto setkání sedmnáct členů. Ze španělské strany byl projekt realizován neziskovou organizací EQUA, která pracuje s lidmi s mentálním postižením. Tento projekt navazuje na předchozí setkání, která se konala před pěti lety – jak ve Španělsku, tak v České republice.




Během desetidenního pobytu v Cádizu jsme se podrobně seznámili s činností organizace EQUA, poznali Cádiz a jeho okolí a dověděli se mnoho nového o španělské Ústavě z roku 1812, což bylo téma celého projektu.

Cesta do Cádizu byla náročná kvůli zpožděnému letu, ale další den strávený na pláži nám to plně vynahradil. Ubytovaní jsme byli v centru Cádizu poblíž katedrály. Na náměstí před katedrálou jsme několikrát snídali, obědy jsme ochutnali v univerzitní menze a večeře byly věnované mezinárodním jídlům v nedaleké restauraci. Na nedostatek jídla jsme si rozhodně stěžovat nemohli.

Program setkání v Cádizu byl vyvrcholením půlročních příprav a tématicky motivovaných aktivit. Zapojili jsme se do organizace karnevalu v Puerto Real, připravovali jsme společná vystoupení, masky, nástroje a kroje. Pomáhali jsme s přípravou koncertu, kde se představily dvě španělské kapely, stavěli pódium, vyráběli výzdobu a plakáty, malovali trička pro benefiční prodej, pomáhali s úklidem.

Jeden den byl věnovaný návštěvám rodin členů sdružení. Bylo na rodině, jaký program vymyslí a dovolím si mluvit za všechny, že tento den byl opravdu vydařený.

Společně jsme trávili také volný čas poznáváním města, jeho historie a okolí, návštěvami univerzity, hradu, muzea, výstav, kulturních představení. Měli jsme i možnost naučit se základy typického španělského tance Flamenca.

Program byl opravdu pestrý, velice dobře připravený. Nechybělo koupání v moři a pobyt na pláži, který jsme si všichni užívali do té doby, než jsme doplatili na neuposlechnutí rad španělských kamarádů : hodně se mažte slunečním krémemJ.

Duha Tangram Praha, Rita Khudhurová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist