sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Jarek a Dlažka

Napsala Jana ©oupalová dne 1.dubna 2010

Duha Klub Dlažka a Jarek Nohavica? Není to časté spojení, ale přesto souvislosti najdeme.  Jarek Nohavica jezdí často na turnaje ve scrabble do Přerova. A také letos podruhé byl osobností koncertu Dlažky. Takřka vyprodaná hala sledovala naprosto unikátní "komorní" koncert. A zde je pár ohlasů:




 

Jaromír Nohavica v Přerově

Bylo to právě deset let, kdy jsem ještě jako malý capart seděla s otevřenou pusou v přeplněném Městském domě v Přerově a hltala jsem každé slovo, již tehdy legendárního Nohavici. A proto jsem ani chvíli neváhala a rozhodla se, že si tento koncert přeci nenechám ujít! Díky tomu, že tento koncert pořádala ,,naše"  Dlažka, měla jsem možnost zakusit tento kulturní zážitek přímo jako pořadatel.  Radost a velké očekávání mě i tak nepokazilo, jak razítkování těch stovek lístků, tak chystání sálu – v čele s přenášením těch ,,náramně" lehkých židlí. Tak a mohlo to začít! Přeplněná tenisové hala byla plna dychtivých a nedočkavých diváků. I já jsem byla jedním z nich. A Jarek nás co?! Nezklamal! Zazpíval  známé i méně známé písně, potěšil nás svými Virtuálkami (ruku na srdce–kolik z Vás si je po příchodu domů stáhlo–či poslechlo), pobavil nás svým osobitým humorem, dokázal rozezpívat celou tenisovou halu .... Myslím si, že většina diváků odcházela domů s tím zajímavým a příjemným pocitem, který jim nedal spát. Mě osobně trochu zamrzelo, že se během chvilky vytratil a nerozdal ani jeden podpis. Ale co, buď už tu máme hvězdu se vším všudy nebo se jen po dvouhodinovém koncertu zaslouženě těšil domů:). I přesto mě tento úžasný  písničkář a zajímavý člověk nezklamal a povedlo se mu to samé, co před deseti lety. Markétka na něj zase koukala s otevřenou pusou a velkým zaujetím.

Markéta Bednaříková

Jarek Nohavica

Jaromír Nohavica, textař, skladatel, prostě písničkář par excelence, už dlouhé roky dokáže zaplňovat koncertní sály, jeho písně (nové i staré) se stále hrají u táboráků a rvou se o první příčky hitparád (ačkoliv to není jejich úmyslem). Na koncertu v Přerově nám ukázal v čem tkví jeho kouzlo.

Nohavica je v první řadě všestranným umělcem, který dokáže vtipným, vkusným a trefným textům básní či písní dodat efektní hudební doprovod. Mimo tyto vtipné glosy umí vytvořit i krásné, melancholické písně, které ho často řadí k nadčasovým písničkářům. Právě ona „nadčasovost“ jako by vystihovala celou jeho tvorbu. V době, kdy mnoho písničkářů má problémy najít nové hity a spíše loví ty staré, Nohavica přijde s originálními songy, které týden co týden komentují republikové a světové dění.

Důvodem, proč je Nohavica oblíbený i širokému publiku, není komerčnost jeho písní, ale šíře repertoáru, písněmi pro děti počínaje, přepracováním opery konče. Doufejme, že nás bude i nadále zásobovat „odlehčujícími“ songy, jelikož situace v našich luzích a hájích může být v budoucnu mnohem horší, než se zdá.

Díky za koncert a těšíme se na pokračování.                Dzherry

Další ohlasy na koncert Jarka Nohavici

Chci napsat jen krátké poděkování. Včera to byl krásný koncert a krásný zážitek. Moc se nám to líbilo. Děkujeme.            Světla a Dana

Zasloužíte velkou pochvalu!! Koncert byl úžasnej, fascinující a neuvěřitelnej! Za sebe Vám moc děkuji.     Marie Hloušková.

Chtěla jsem Vám ještě  jednou poděkovat za úžasný kulturní zážitek při včerejším koncertě.  Ještě dneska si pobroukávám písničky.  Diky.           Míša

Díky za perfektní kulturní zážitek, bylo to moc fajn.           Andrea Hýbalová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist