sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Velikonoční vítr opět přinesl změnu, tentokrát do skal a lesů

Napsal Duha Velká Medvìdice dne 17.dubna 2010

O letošních Velikonocích proběhl již druhý ročník česko-německé výměně mládeže s názvem Winds of Change. Tentokrát se účastníci z českého sdružení Duha a Mladých přátel přírody z německého Württemberska potkali na pětidenní akci na Mělnicku.




Základnou jim byla stoletá a tudíž poněkud drsná chalupa ochránců přírody v malé obci Dolní Vidim přímo na okraji přírodní rezervace Kokořínsko. Účelem bylo nejen přiblížit k sobě svět mladých Čechů a Němců, kterých se dohromady účastnilo 14, ale taky poznat tento kouzelný kraj plný skalních měst, lesů, hradů, vesniček, kde se zastavil čas, i neméně zajímavých lidí. A to se nám podařilo.

Za tři dny věnované výletům do skalního města u Mšena, na hrad Kokořín, skalní hrad Nedamy nebo památkově chráněné vesničky Dobřeň jsme měli v nohách skoro 40 kilometrů a nejméně stejně autobusem. Viděli jsme spoustu, všechno nafotili a někdy si i sáhli na dno – to když někteří zapadli po kotníky do bahna nebo se jim ozvala stará zranění, ale šli dál, anebo když jsme museli vstřebat depresivní dojem z mělnické kostnice, kde ty kosti nebyly jen jako.

Nechyběly psychohry a aktivní program, který měl českou i německou skupinu naladit na stejnou vlnu, sblížit a promíchat mezi sebou. To se nakonec podařilo, ale až opravdu na konec – později než loni v Praze. Lidé se letos jaksi styděli mluvit anglicky, v čemž se ve svých skupinkách utvrzovali. Ale akce nemůžou být vždycky stejné.

Kdybych měl hlasovat, jak se nám akce povedla, dávám 75%, takže dost dobře. Díky českým programákům a německé kuchyni – snažili jste se. Díky účastníkům, ale příště buďte trošičku lepší! Když se člověk nestydí a odváže se, užije si dvojnásob!

Fotky z akce zde

Hynek Pečinka, Duha Velká Medvědice, www.medvedice.net


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist