sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Mafiánský Duhový most, 4.-6. 6.2010, Olomouc

Napsala Jana ©oupalová dne 9.června 2010

"V Olomouci to rád mám, protože tu nejsem sám. Mám tu bandu Duháků, těch nejlepších mafoušů." Na úvod je použitá básnička ze soutěže Duhový most (Jan, Alena, Katka, tým 23 – Duha Křišťál), která pomohla překonat takové ty řeči o tom, kdy a kde se akce konala, kolik lidí tam bylo a že mosty spojují dva břehy a Duhový most spojuje Duhu.

První červnový víkend se vydařil. Z reakcí účastníků při odjezdu, v emailech a na facebooku je cítit, že si Mafiánský Duhový most všichni užili, přistoupili na společnou hru a od zahájení se proměnili v mafiánské rodiny, vyřádili se včetně přípravy dokonalých převleků a galerie portrétů, zažili bezva pocit z toho, že si lze hrát ve více než stohlavé skupině a že si navzájem rozumí.




"Sluníčko svítí, nad Olomoucí bledne, já na tě myslím, Mafiáne, v noci i ve dne". (Nikola P., Nikola K., Simona, tým 26–Zámeček 3). Bylo to tak, mafiánské kulisy a hra jednotlivců pomohly propojit všechny Duháky na akci, hravost je nám v Duze vlastní, nepřekonatelným respektem k autoritám naštěstí taky netrpíme, takže si některé děti odvážely kořist v podobě osobní hrací kartičky dospělých vedoucích, které si "ulovily" a dokonce i prezidentčinu! Hrálo se od pátku až do sobotního večera.

Kromě toho, že vyšlo skvělé letní počasí, vyvedly se jednotlivé části programu (jen splutí řeky se rušilo, ještě ve čtvrtek hlásila Morava pohotovostní stupně). V nabídce byly týmové sporty (ringo, malá kopaná, florbal), prohlídka Olomouce, návštěva ZOO na Kopečku, bazén, výroba korálkových a smaltových šperků, herna s deskovkami, kde jste si mohli vyzkoušet i úplně nejnovější deskové hry a velká casino-bingo herna.

Duhový most je kromě samotného setkání velká soutěž, letos probíhala v sobotu odpoledne. Tříčlenné týmy řešily během tří hodin dvacet různých úkolů. Pro úspěšné splnění byla zapotřebí kombinace fyzičky, důvtipu, obratnosti, zručnosti a někdy i štěstí. Těžko říct, které stanoviště bylo nejzábavnější, nebo nejnáročnější. Bungee running, kdy se překonávala síla pružného lana? Nebo slalom s autem na dálkové ovládání či rolničková síť? Střelba ze vzduchovky je vždycky atraktivní záležitost, toto stanoviště málokdo mine, zvládnutí ringo cesty zase ukázalo, jaké mohou být na stejné trase rozdíly podle motivace týmů a vůbec nezáleží na věku. Výsledky všech týmů soutěže najdete zde, nyní pro připomenutí první tři místa. Vítězem byl tým z dužiny Zámeček, na druhém místě Tuláci a na třetím tým z KSKD. Blahopřejeme! Sobotní den byl zakončen velkým bingem, hrami, foto ateliérem mafiánských profilů, či diskotékou, každému podle chuti. A v neděli se vyhodnocovalo, balilo, uklízelo, odjíždělo. Na konec si dáme ještě jednu básničku, která  patřila k úkolům Duhového mostu. Tentokrát je citována část díla od Kiki, Gabriely a Míši, tým 21 z Duhy Křišťál.

"Mafiáni, správní chlapi, samozřejmě ženský taky,

to jsou moji kamarádi a máme se rádi.

Až se zítra rozloučíme, nebude to smutný .

Za pár let se uvidíme, tak čau lidi mafiánský!"

Zamáčkněme slzu a věřme, že se potkáme dřív. A na úplný závěr připojuji dopis prezidentky zaslaný do konference dužin bezprostředně po akci:

Ahoj všem :),

Duhový most máme úspěšně za sebou! Bylo nás hodně a byli jsme barevní. Děkuji vám všem za bezvadnou akci, moc ráda jsem vás všechny viděla, cítila jsem se s vámi moc dobře! Doufám, že jste si to všichni moc užili, možná se inspirovali mafiánskou hrou, možná se dozvěděli něco nového o Duze.

Speciální díky patří trojici pořadatelům Petrovi Bossovi Sujovi, Ivaně Sobolové a Janě Šoupalové, vymysleli jste nám poutavý a zábavný program. Také děkuji Duze Velké Medvědici a celé ÚKD za jejich pomoc s přípravou, Jakubovi z Duhy Děsír za deskové hry, Olišce z Duhy Tuláci za uměleckou dílnu a všem duhákům co přiložili ruku k dílu.

Těším se na všechny vaše fotky!  Na viděnou na další duhové akci, Marta Školkayová

Jana Šoupalová

vedoucí kanceláře Duhy


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist