sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Připravujte Duhové vánoce s Duhou Zámeček pro děti z dětských domovů

Napsala Jana ©oupalová dne 9.prosince 2010

Duha Zámeček: Některé děti z dětských domovů mají to štěstí, že jezdí na Vánoce ke svým příbuzným nebo známým. Někteří kluci a holky zůstávají v dětských domovech. A Správná pětka prožívá vánoční svátky společně na táborové základně Duhy v Budišovicích, na Myšinci.




Správná pětka je tým dětí z pěti severomoravských dětských domovů, o které se starají dobrovolníci z Duhy Zámeček. Připravujeme pro ně celoroční činnost plnou dobrodružství – bereme je na hory, pod stan, na vodu…

Naším heslem je: Opuštěným dětem dáváme místo dárků zážitky. Vánoce jsou jedinou výjimkou a my jsme samozřejmě rádi, když „naše“ děti pod stromečkem najdou ten nejkrásnější dárek. Budeme rádi, když nám při jejich nakupování pomůžete. Podrobnosti a časté otázky ohledně Duhových vánoc naleznete zde.

Pro ty, kdo chtějí více informací:

  • Akci pořádá  Duha Zámeček, která se věnuje volnočasovým a vzdělávacím aktivitám pro děti z dětskýh domovů dlouhodobě.

  • Motto č. 1: „Opuštěným dětem dáváme místo dárků zážitky.“ Vánoční dárky jsou výjimkou, jinak děti bereme na  hory, pod stan, na vodu nebo jen tak do přírody a učíme je samostatnosti.

  • Motto č. 2: „Neučíme děti z dětských domovů, jak si vyplnit registraci na úřadu práce. Učíme je pracovat.“ Děti se celoročně podílejí na pracovních aktivitách v areálu duhové základny „Myšinec“, kde si pak výsledky své práce užívají na  víkendových akcích a táborech.

  • Zapojené domovy: DD Příbor, DD Dubová, DD Fulnek, DD Hranice a DD Čeladná.

  • Duhové Vánoce začínají 23. a končí 26. prosince 2010 – jsou určeny pro děti, které nejedou ke svým rodičům či příbuzným ani na Vánoce a jejich druhou rodinou se stala Správná pětka.

  • Stěžejním projektem Duhy Zámeček je vydávání časopisu pro dětské domovy Zámeček – jeho internetová verze na adrese www.zamecek.net.

 

 

Vladislav Sobol, Duha Zámeček

(Velké poděkování posílám přátelům za pomoc s přípravou webové aplikace.)

M: +420 725 595 417

E: vladislav.sobol@okd.cz

 

Reportáž ČT z lońských Duhových vánoc: http://www.ct24.cz/regionalni/76394-deti-z-nekolika-detskych-domovu-prozily-vanoce-na-horske-chate/


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist