sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Lednová olomoucká Regionální uzlařská regata

Napsala Jana ©oupalová dne 16.února 2011

Duha Tuláci: V sobotu 15. ledna jsme se utkali s Duhou Rysi a Cassiopeou z karvinska na tradiční Regionální uzlařské regatě o tituly uzlařských mistrů. Pravda, konkurenčních oddílů nějak ubývá, ale naši tradiční soupeři nám nedali nic zadarmo. Zastoupení jsme měli ve všech kategoriích, dokonce i v Mořských vlcích se utkala s Doktorem naše vrchní mistrová a majitelka několika oddílových rekordů - Luciper. A vyhrála!




Nejlepší čas se podařil Tarzanovi a je tu opět nový oddílový rekord, 17:55 !!!Ten se bude opravdu těžko zdolávat. Další "zlatou" si odnáší Pavouk a máme i druhá a třetí místa. Celkově zabodovali všichni. Podařily se moc pěkné časy a i když to nebyl hned boj o první místa, jsme spokojeni a pochvala patří všem. Překvapili zejména nováčci Oblak, Romča a Marťa, kteří teprve nedávno vůbec zvládli techniku vázání uzlů a v sobotu už dosáhli na medaile. Ke skvělým časům určitě hodně pomohl Tépátek /klubový pátek/, kde se uzlovalo do roztrhání uzlovaček.. Měli jsme celkem 17 "želízek v ohni", zúčastnil se i Vojtíšek, který sice nezávodil, ale statečně bojoval s malou Nikolkou celé dopoledne a uzloval tak asi ze všech Tuláků nejvíc (pokud se mu nepodařilo někde před neoblomnou Luciperkou schovat. Ta se totiž rozhodla z něj udělat mistra příští uzlařské regaty). Po tuhém uzlařském zápolení jsme si ještě trochu zasportovali, abychom zklidnili nervíky. Tři zlaté je slušný „úlovek“!

Pavouk /Lodníci/ 00:24,92

Luciper /Mořští vlci/ 00:21,30

Tarzan /Kadeti/ 00:17,55

Nikolka a Vojtíšek mimo soutěž uvázali všech šest uzlů …

 

Bigoněk, Duha Tuláci


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist