sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhoví Tuláci na lanech

Napsala Jana ©oupalová dne 25.května 2011

Duha Tuláci: Lanové centrum PROUD Olomouc nabízí svým návštěvníkům řadu překážek, k jejichž zdolání je občas zapotřebí překonat sám sebe. My, Duha Tuláci, jsme si už nějaký ten pátek říkali, že bychom se tam mohli jít někdy mrknout, že bychom si jako mohli dokázat, jací jsme machři a také trochu posílit toho našeho týmového ducha. Jak to už tak bývá, slova jsou pouze slova, ale skutek utek. Proto nás zpráva, že si to konečně jednou můžeme jít vyzkoušet, velmi potěšila.




Když přišel „den D“ a „hodina H“, některým z nás se už značně klepala kolena. Ujala se nás jedna milá slečna instruktorka, která nám vysvětlila co a jak. Začali jsme malou rozcvičkou, při níž jsme se měli pořádně zahřát. Místo toho se nám ale spíš povedlo zamotat se do gumy, kterou jsme se měli provléknout. Řídíce se heslem „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ jsme si s tím příliš nelámali hlavu a s elánem (a s ještě více klepajícími se koleny) jsme postoupili k další části programu.

Před lezením na skutečné překážky (ty několik metrů nad zemí) jsme si měli všechno nacvičit na nízkých, které připomínaly spíše provazové hrátky pro děti, než cokoliv jiného. Jejich náročnost jsme si uvědomili hned v prvním okamžiku, co jsme na některou z nich vylezli. Byli tací, kteří se vymleli i v takhle malé výšce. Otázkou ale zůstává, jestli to byla jejich chyba nebo chyba těch, kteří je měli chytat a nechytli, neboť se zrovna váleli smíchy po zemi.

Po krátkém tréninku na nízkých překážkách a nácviku jištění jsme se vrhli na obry, kteří se nám tyčili nad hlavami. A protože nejsme žádné měkoty, bez váhání jsme se rozhodli pro překážky týmové, protože ty pro jednotlivce nám prostě přišly příliš lehké. Až stojíce nad několika metry naprostého prázdna jsme si uvědomili, že to možná byla chyba. Ale nevzdali jsme se… i když někteří po tom, co zjistili, jak se jejich parťák třese, asi měli sto chutí to udělat.

Co říct na závěr? Byla to opravdu vydařená akce. Pokud budete mít někdy někdo možnost něco takového vyzkoušet, určitě neváhejte. A my – Tuláci – děkujeme naší kanceláři, že nám tenhle parádní zážitek umožnila.

Kateřina Katóba Palová, Duha Tuláci


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist