sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Dobrovolnice z Duhy je tváří lucemburské propagační kampaně k Evropskému roku dobrovolnictví

Napsala Jana ©oupalová dne 2.června 2011

Vzpomínáte na Belizu? Beliza Mendes Marto byla po dobu jednoho roku zahraniční dobrovolnicí v Duze. Během projektu Evropské dobrovolné služby (EVS) se naučila dobře česky a v ČR nakonec zůstala déle. Pracovala v zahraniční firmě a volný čas i nadále věnovala dobrovolnictví v Duze.

Beliza, spolu s dalšími šesti ‘EVS’ lucemburskými dobrovolníky, se stala tváří propagačních materiálů, které mají zvýšit zájem o dobrovolnictví.




Kampaň je součástí právě probíhajícího Evropského roku dobrovolnictví a lucemburská Národní Agentura se rozhodla touto cestou propagovat dobrovolnictví skutečnými příběhy dobrovolníků.

 

Náplní Beliziny dobrovolnické činnosti v Duze byla pomoc s organizací a přípravou workcampů - dobrovolnických projektů pro mladé lidi, kteří mají zájem strávit letní měsíce v mezinárodní skupině při práci v zajímavém prostředí, kdy mohou poznat nové přátele a cizí zemi trochu jinak.

Beliza byla oslovena lucemburskou Národní Agenturou, která dobrovolníkům umožňuje vycestovat do zahraničí na delší, až roční, dobu, v rámci projektu Evropská dobrovolná služba. Tuto možnost rovněž nabízí Duha pro české zájemce o dobrovolnictví, je podporovaný Evropskou komisí a grant dobrovolníkovi pokrývá všechny finanční výlohy spojené s pobytem v zahraničí.

 

Věříme, že kampaň bude úspěšná a gratulujeme Belize k úspěchu na domácí půdě.

Více o Evropské dobrovolné službě se také dočtete zde.

Vše o dobrovolnických projektech Duhy: www.trochujinak.cz

evs@duha.cz

workcampy@duha.cz

tamjdem@duha.cz

 

Jana Doudová

Jana Šoupalová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist