sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhově, rockově, festivalově

Napsala Jana ©oupalová dne 13.července 2011

Zelené městečko na letošním hudební festivalu Rock for People v Hradci Králové (2. - 6. 7. 2011) opět vyrostlo pro české nevládní organizace, které tak získaly prostor představit hudbychtivým návštěvníkům svět neziskových organizací. Duha ve svém stánku propagovala téma dobrovolnictví v Evropském roce dobrovolnictví.




"Chcete zkusit trávit volný čas trochu jinak, máte zájem si vyrobit originální placku, jste hraví?“ ptaly se Markéta, Annia a Jana ve stánku Duhy zvědavých návštěvníků. Většinou chtěli vše. Výroba placek se osvědčila letos na Bambiriádě a festivaloví účastníci potvrdili, že lze být tvůrčí i v polních podmínkách. Během kreslení a vystřihování se pak pěkně povídá o duhových dobrovolnických projektech zastřešených v programu Trochujinak – o workcampech během prázdnin, víkendových Tamjdemech a dlouhodobé Evropské dobrovolné službě.

Jak v praxi vypadá dobrovolnictví viděli festivaloví návštěvníci na místě. Přímo na Rock for People probíhal letošní největší duhový workcamp v České republice, devatenáct mezinárodních dobrovolníků pomáhalo jako součást Eko týmu v zázemí festivalu. Ve stánku Duhy se účastníci seznámili s dobrovolnicí Anniou z Polska, která pro Duhu vykonává několikaměsíční Evropskou dobrovolnou službu v Ústřední kanceláři Duhy. Hraví účastníci si mohli po hazardním hodu kostkou odnést odkaz na program Trochujinak a Duhu na některém z propagačních předmětů, který byl vyroben z loňské dotace MŠMT na podporu Evropského roku dobrovolnictví.

Jana Šoupalová

 

Dobrovolnický program Trochujinak: www.trochujinak.cz

workcampy(at)duha.cz

tamjde(at)duha.cz

evs(at)duha.cz


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist