sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Workcamp v Rajnochovicích

Napsala Jana ©oupalová dne 7.listopadu 2011

Duha Klub Dlažka: Letošní týdenní červnový workcamp v Rajnochovicích byl zvláštní obsazením i náplní. Nebyl jen klasickým workcampem, ale i bezbariérovou sondou do života naší organizace. Navazoval na naši brigádu, v průběhu se zde objevily dva dětské výlety v rámci projektu Skok a od pátku začala Pravá ořechová Dlažka neboli školení praktikantů. Vše dohromady namícháno s Workcampem vytvářelo zvláštní směsici.




Ale pod dohledem zkušených a hravých vedoucích vyústilo ve fantastický veselý a hravý týden. Naše skupina s 8 cizinci a  7  Čechy zde působila jednak exotickým dojmem, jednak jako tmelící prvek. Atraktivní a zajímaví lidé z Evropy i Asie, z Francie, Ukrajiny, Polska, Španělska, Itálie, Koreje i Hongkongu zde uprostřed lesů působili málo pravděpodobně, ale byli zde s touhou pomoci a  touhou po poznání.

A jen tak na okraj je zde otázka pro matematiky–jaká je pravděpodobnost, že přijede na Dlažka akci někdo z Hongkongu? A jaká je pravděpodobnost, že přijedou dvě baby z Hongkongu, které se poznají až den před odjezdem? Hodně malá, ale přesto obě slečny Iris a Erika zde byly a nechaly zde stopu. Stejně tak zde byli další–hravá a veselá děvčata z Francie (Anie– Lise), Polska (Anička) a Ukrajiny (Viki), hravý a zábavný Ital (Cristian), usměvavý Korejec (Will) a půvabná Španělka Marina. Od nás Jirka, Pavlína,  Petra, Verča, Komiš, Dzherry a já.

Cílem bylo přichystat Rajnochovice na léto. A tedy uklidit chatky a kuchyň, upravit hřiště, posekat trávu a shrabat seno, namalovat dveře od chatek, vydláždit obvod nové jídelny. Ale samozřejmě pobavit se a  poznat prostřednictvím dalších účastníků nové země a jejich kulturu. A hlavně diskutovat a pokecat si. Poznat naši krásnou republiku. Z ohlasů všech víme, že se to opravdu podařilo. Navíc díky dětským výletům opravdu poznali i  důvod, proč zde přiložit ruku k dílu. A taky si s nimi mohli zahrát anebo jen vidět jak se baví naše nejmladší generace.

Většina účastníků si náš kemp vybrala, protože byl uprostřed lesa a tím i  v lůnu přírody. Za poznáním okolí jsme se vypravili na tři turistické výlety na Troják, za koníky do Dvora a do ZOO Lešná. Tyto polodenní výlety se setkaly s úspěchem, stejně tak i výlet do Přerova. Ten zaujal určitě všechny, ať už návštěvou zámku s muezeem Jana Amose Komenského, exkurzí v  pivovaru Zubr nebo návštěvou našeho klubu.

Na závěr nabitého týdne proběhl skvělý závěrečný večírek v kuchyni – plný pohody a smíchu. A poté snad i trochu nostalgie u táboráku. A tak skončil náš pátý Workcamp, ze kterého si všichni odnesli pěkné vzpomínky. Příští rok zase!!!

Mussur, Duha Klub Dlažka


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist