sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Začínáme chodit k duhu

Napsala Jana ©oupalová dne 6.dubna 2012

Čtvrtým měsícem pokračujeme v realizaci klíčové aktivity Jít k duhu, kterou naše sdružení zahájilo v lednu 2012 jako součást velkého projektu spolupráce čtyř spolků, pod souhrnným názvem Činy mluví aneb Cesta k odpovědnosti. Sestavili jsme pro náš projekt lektorský tým, který proškolí vedoucí dužin během třetího víkendu v září. Největší propagaci projektu Jít k duhu pro dužiny jsme podnikli na vzdělávací akci pro všechny vedoucí sdružení Duha, Duhové bráně ve Žďáru nad Sázavou (30.3. - 1.4. 2012), kde proběhla motivační část s praktickou ukázkou geocachingu.




Celé Duhové brány se účastnilo 130 vedoucích našeho sdružení, o zapojení do klíčové aktivity projevovali zájem jak vedoucí dužin, kteří již s geocachingem zkušenost mají, tak úplní nováčci. Zároveň byla testována vzorová GPS navigace, typu Oregon 450 Pro lifetime, abychom ověřili, že je to uživatelsky a pro dužiny i pro projekt vhodné zařízení. Do konference sdružení Duha jsme zájemcům zaslali popis projektu s podmínkami účasti a přihlášku pro zájemce.

Vybíráme vhodnou didaktickou literaturu a inspirující hry pro tvorbu metodiky a chystáme strukturu legendy ke hře. Upřesňujeme podmínky pro účast na projektu a sestavujeme smlouvu, na základě které budeme s oddíly dva roky spolupracovat. Dobrý plán a jasné podmínky od začátku nám všem pomohou dobře rozběhnout celý projekt. Do konce měsíce dubna se mohou přihlašovat zájemci z řad dužin do projektu. V průběhu května vybereme deset pilotních dužin, se kterými budeme od září po dva roky úzce spolupracovat.

 

Martina Tietzová (tietzova(at)duha.cz)

Jana Šoupalová (soupalova(at)duha.cz)

Od 1.1. 2012 do konce roku 2014 proběhne v Duze projekt Jít k duhu. Projekt Duhy je klíčovou aktivitou, jednou šestinou, společného projektu čtyř spolků (A-TOM, Liga lesní moudrosti, YMCA v ČR a Duha). Projekt Činy mluví aneb Cesta k odpovědnosti–odpovědnost za sebe sama i za druhé skrze prostředí neformální výchovy (CZ.1.07/1.2.00/27.0056) je realizován v rámci OP VK.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist