sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Kde koně pomáhají a Tamjdem s nimi!

Napsala Jana ©oupalová dne 7.června 2012

Markéta Votavová, Tamjdem: Ptáte se, jak je to možné? S Tamjdemem!

To máte skupinu lidí, velké plány, hodně jídla a spoustu zábavy a hlavně nějakou prima neziskovou organizaci, jako jsme měli během druhého květnového víkendu my. Ve skupině 7 dobrovolníků jsme se vydali na expedici do obecně prospěšné společnosti ALKA.




Pracovali jsme v Kozičíně, kde má sídlo partner ALKY–Jezdecký klub F CLUB Příbram. Klienti organizace zde využívají hiporehabilitaci – speciální rehabilitaci pomocí jízdy na koni. Víkend byl jako obvykle pracovní. Ale taky, jako obvykle, gastronomicky zajímavý, vzdělávací a odpočinkový. Ke všemu jsme se ještě opálili až spálili od sluníčka a ochutnali vyhlášenou příbramskou zmrzlinu.

Během soboty jsme si od pokládání zámkové dlažby před stáje pro koně odpočinuli u vegetariánských lasagní. Po práci jsme se u praktické ukázky hiporehabilitace, s jedním z našich dobrovolníků jako dobrovolnou figurínou, dozvěděli, co je ta za zvláštní metodu a jak se provádí. Každý z nás se ještě povozil na hřbetě významného šampiona tamější stáje a pohodový den jsme podtrhli posezením u ohně s kytarou.

V neděli jsme pomáhali stavět ohradu pro koně, která slouží k pastvě a relaxaci koní, jež se využívají pro hiporehabilitaci. Pak už jen delikatesní oběd, dojedli jsme všechny buchty, vypili poslední kafe a nasedli do aut, která nás zavezla na prohlídku ALKY, společnosti, kde se klienti sdružují v denních stacionářích, na rehabilitacích apod.

Všechno jsme viděli, všechno jsme snědli a ještě jsme pomohli vybudovat bezbariérový přístup ke stáji pro vozíčkáře. Tomu říkám užitečně strávený víkend.

Markéta Votavová (organizátorka tohoto Tamjdemu)

 

Na fotky z projektu se podívejte tady: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151125236778502.545003.76971463501&type=3

Do konce června pojedeme ještě oprášit starou cihelnu (http://www.trochujinak.cz/tamjdem/oprasime-starou-cihelnu/), a připravit herní den pro děti ve staré faře a okolí (http://www.trochujinak.cz/tamjdem/vodnikem-certem-dobrovolnikem-na-jeden-den/).

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist