sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Workcamp Rajnochovice 2012: Máme rádi Čechy a Českou republiku a chtěli jsme ji poznat

Napsala Jana ©oupalová dne 31.července 2012

Duha Klub Dlažka: Letošní Workcamp byl jako vždy skvělý. K němu by seděl i název mini, středoevropský či viszegrádský (Češka, Polka, Maďarka a Němka jako účastnice a já s Michalem Mrnuštíkem a Dzherrym jako vedoucí). Kromě toho nám pomohli i účastníci Pravé Ořechovky a zejména malíř Rosťa Hanzlík (díky, Rosťo, za skvělé vymalování kuchyně). Práce se odvedla jako vždy poctivá.




A bylo jí dosti – natírání jídelny i chatek, natírání dveří, malování chatek, terénní úpravy, úklid po malování, sekání trávy, hrabání sena, úklid chatek a sociálek, pomoc při vaření a umývání nádobí.

Seděl by i název turistický – prakticky každý den byl výlet – na houpačky na Troják, do ZOO Lešná, na Tesák, na koně, do Přerova na zámek, parku Michalov a ornitologické stanice! A též i do Klubu Dlažka, na oběd k Bukáčkům. Na závěr byl i výlet do legendární undergroundové hospody ve Lhotce na výborný koncert revivalové blues rockové kapely Blues Bazaar (Eric Clapton revival). A co dalšího? Ubytování bylo v super chatce. A strava byla jako vždy super - tolik pochval za jídlo jsme na Dlažce dlouho nedostali!

Anketa na závěr s tématem "proč vy tady v u nás v České republice" měla u všech cizinek stejnou odpověď: „ Máme rádi Čechy a Českou republiku a chtěli jsme ji na vlastní kůži více poznat“!

Jaroslav Mussur Biolek, Duha Klub Dlažka


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist