sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha uspořádala tábory pro 160 dětí z dětských domovů i rodin

Napsal Vladislav Sobol dne 16.listopadu 2006

Letní tábory pro 160 dětí z dětských domovů z celé republiky i pro děti z havířovských rodin uspořádaly v srpnu organizace Duha – Zámeček z Havířova a Duha – Psohlavci z Karviné. Táborů se zúčastnily děti z deseti dětských domovů, které s Duhou spolupracují pravidelně, a členové havířovského dětského parlamentu , kteří během tábora absolvovali instruktorský kurs. Akce probíhala v chatovém areálu nedaleko hradu Svojanov u Poličky.

Hlavním slovem dvou táborových turnusů bylo dobrodružství. V lese na táborových bojovkách i v kuchyni při smažení řízků, v neznámém prostředí na nočním výsadku i při bahenních zápasech, které pobavily hlavně diváky. Zážitkovou pedagogikou jsme se snažili dětem zprostředkovat a ukázat věci a hodnoty, na které v běžném životě není příliš prostoru.

Děti si každý den mohly užít koupání v přírodním bazénu, služby se střídaly při nočních hlídkách i v kuchyni, vyvrcholením večerních programů byly diskotéky i táborové ohně.

Nejúspěšnějším výletem byla výprava do westernového městečka Šiklův mlýn ve Zvoli pod Pernštejnem, snad nejvíce se kluci i holky pobavili během romského festivalu na hradě Svojanov.

Na táboře byly děti od 6 do 17 let, byla mezi nimi i nevidová dívka z Dětského domova v Litovli. Podle vlastních slov si tábor moc užila. Mezi vedoucími bylo i 6 mladých lidí, kteří vyrostli v dětských domovech a jezdili na naše akce, nyní v činnosti pokračují jako naši pomocníci.

Organizace Duha-Psohlavci a Duha-Zámeček pořádá tábory pro dětské domovy pravidelně. Obě sdružení připravují celoročně i další projekty pro děti z dětských domovů:

SPRÁVNÁ PĚTKA

Tábornicko-sportovní oddíl, složený z dětí z DD Fulnek, Příbor, Těrlicko, Dubová, Litovel a děti z rodin.

ZÁMEČEK

Měsíčník, který v nákladu 2000 výtisků rozesíláme dětem do všech dětských domovů v ČR. Partnerem projektu je Nadace Terezy Maxové. (www.zamecek.net)

TALENT HAKLBERYHO FINA

Projekt na podporu talentovaných dětí z dětských domovů.

WWW.CHIKI.CZ

Provozujeme internetový portál pro všechny děti – Hrad skřítka Čikiho.

Kontakt:

Vladislav Sobol, předseda organizace 606 694 337 vsobol@chiki.cz


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist