sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

72 hodin

Napsala Jana ©oupalová dne 12.září 2012

Duha se připojila k projektu České rady dětí a mládeže - ČRDM s názvem 72 hodin – Ruku na to!. Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit po celé ČR. Kdykoliv během těchto 72 hodin (12. – 14. října 2012) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí.




Projekt je určen dětem i rodičům, mladým lidem, neziskovým organizacím, ale i  neformálním skupinám a jednotlivcům, zkrátka všem, kteří podporují myšlenku dobrovolnictví a není jim cizí nezištně pomoci druhým nebo svému okolí.

Projekty budou probíhat po celém Česku od pátku 12. října 2012 do neděle 14. října 2012. Projekty mohou být libovolně dlouhé. Může se tedy jednat klidně jen o několikahodinovou aktivitu nebo třeba o třídenní maratón dobrovolnických prací.

Projekty, které je možné v rámci 72 hodin zorganizovat, mohou být různé; může se jednat např. o:

  • uspořádání divadelního nebo hudebního vystoupení v domově pro seniory,
  • zorganizování sportovního turnaje pro děti z dětského domova,
  • uspořádání odpoledne plného her pro handicapované,
  • úklid parku, lesa či jakékoliv části přírody, výsadbu stromů, keřů,
  • vyčištění koryta řeky, obnovu studánky,
  • opravu dětského hřiště,
  • pomoc při malování mateřské školy,
  • stavbu ptačích budek.

Veškeré projekty je možné registrovat na webových stránkách projektu www.72hodin.cz až do samého začátku akce, tedy do 12. října. V případě registrace do konce září ČRDM garantuje každému koordinátorovi projektu (osobě, která je za projekt zodpovědná) dodání trička s logem projektu a dále pak šátků na hlavu pro všechny zapojené dobrovolníky.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist