sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Plaveme za Duhou

Napsala Jana ©oupalová dne 5.listopadu 2012

Stáňa Kantorová, Duha Wings: Plaveme za Duhou je dílčí projekt Duhy Wings, se kterým jsme se zapojili do projektu Inkluze v Duze 2012, podpořeného MŠMT. Hlavní náplní naší činnosti je provoz otevřeného klubu Ulice v Ostravě. Cílovou skupinou jsou děti a mládež ve věku 6 – 15let znevýhodněné sociálním vyloučením. Naše motto zní: Ne na ulici, ale do Ulice.




Klub je rozdělen na hernu a  kreativní dílnu. Snažíme se o nabídku atraktivních činností pro tuto věkovou strukturu.

Cílem naší aktivity Plaveme za Duhou je vytvoření společného díla a podpoření pocitu sounáležitosti všech návštěvníků klubu Ulice. Jak to tedy v praxi vypadá? Každý kdo přijde do Ulice – děti a mládež, jejich rodiče, kamarádi, sourozenci, dospělí, vedoucí klubu – si vyrobí z černé keramické hlíny rybičku se svým jménem. Tu si po prvním vypálení naglazují bílou barvou. Hotové rybičky věšíme na zeď a všechny plavou za barevnou duhou. Zvýšení povědomí o Duze považujeme za příjemný bonus této aktivity.

Na konci října visí kolem duhy hejno se 63 rybičkami. Určitě se ještě rozmnoží, protože všichni tu svou rybičku nemají dokončenou. Konečné číslo není důležité. Důležitý je pocit někam patřit a mít se kde vracet za zábavou a smysluplným trávením volného času. Tato aktivita v podstatě nekončí, naše hejno se pořád rozrůstá.

Stáňa Kantorová, Duha Wings


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist