sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Mikulášský víkend

Napsal Mussur dne 3.ledna 2013

Stále ještě čuchám čertovinu, slyším, slyším šustot křídel a vidím zahnutou berli ... A v mysli mně padají, padají hromady sněhu ... To vše je stále v hlavě po skvělé akci pořádané Duha Klubem Dlažka pro rodiče s dětmi na Domašově nad Bystřicí. Mikulášský víkend byl čertovsky andělský!




Čerti i andělé se slétali, Mikuláš přijel s hromadou dárků. A k tomu mrzlo jen praštělo. A k tomu dorazila hromada pravých Dlažkařů a též skoro Dlažkařů–malých i velkých!!! A taky super jídla - ještě teď vzpomínám na nebesky i podzemsky povznášející boží kombinaci: páteční zelňačka–sobotní čočkovka - nedělní hrách–to vše s výborným čerstvým chlebem! A taky zákusky či koláčky, pomazánečky s chlebem, tlačenka i klobásky–nebeská mana je proti tomu jídelnový škvár!!! Chata příjemně vytopena, hřiště sice zmrzlé a černoškvárové, ale hratelné. A počasí lehce mrazivé s mlhou i sluncem a taky tmou tmoucí = to vše bylo ideální pro veškeré čertoviny, andělské hrátky i mikulášovinu!

Každý jel na akci se svými tajnými  přáníčky. Snad je všechna Mikuláš s čerty a anděly letos splnili? Tento velký hravý zimní sportovně-kulturní víkend pro malé i velké jako vždy nabídl to nejlepší. Nové i staré stolní hry,  ale i karty, scrabble, kopaná, ringo, ale také velké hry v přírodě i vevnitř: Čertovská noční hra, Andělské hrátky i Mikulášský podvečer, dopolední vycházky pro děti, volejbal i procházky pro dospělé, hry v místnosti pro děti, Čertovskou diskotéku ... A večer jako vždy kytary až do pozdních hodin! Vše jelo podle našeho klasického hesla: Mikuláši, anděli a čerte já si přeji, zařádit si na tomto skvělém reji!

Díky - Mikuláši, andělé, čerti! Díky–výborní vedoucí i fantastické kuchařky a jejich pomocníci! Díky–skvělí účastníci–malí i velcí!  Díky–Dlažko!                                     Mussur

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist