sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Pololetky na severním pólu

Napsala Štěpánka Štrajtová dne 12.února 2013

O pololetních prázdninách 1. – 3. 2. se vydala mládež z Duhy Velké Medvědice daleko na sever. Inspirována geniálním umělcem a badatelem Járou Cimrmanem dobyla polární výprava severní pól, který se na jeden jediný víkend přesunul nedaleko Velké Štáhle.




V pátek večer proběhly přípravy na expedici – kromě vydatné večeře bylo nutné seznámit se s ostatními polárníky a také s osobností Járy Cimrmana. Během několika her jsme tak nejen zjistili vše potřebné o ostatních účastnících, ale i vytvořili vlastní imaginární osobnosti, složili pár básní a vůbec si zkusili nelehký život divadelního herce.

V sobotu pak začala samotná, dlouho očekávaná výprava. Nenechali jsme se odradit ani tím, že jsme ve vlaku zapomněli míč, a po krátké cestě polárním expresem do nedalekého Rýmařova jsme vyrazili. Po cestě však čekala spousta nástrah a záludností, které bylo nutné vyřešit – náčelník neustále vydával zmatené rozkazy, postupně na nás padala trudomyslnost, driftování se neskutečně táhlo a málem jsme si postřelili učitele. S tím vším si ale pětičlenné polární výpravy účastníků hravě poradily a severní pól byl úspěšně dobyt! Unavení a šťastní jsme se mohli vrátit zpět, kde na nás čekala odměna v podobě guláše a bonusových palačinek. Úspěšnou výpravu jsme zakončili večer společenskými hrami a jinou volnou zábavou.

A jak už to v neděli bývá, zbývalo balení, úklid a hajdy domů! Předtím jsme ale ještě stihli spoustu her a tak jsme všichni odjížděli s širokým úsměvem na tváři.

Akce Pólo-letní sněhovíkend proběhla v rámci projektu Get up!, který je realizován za podpory Nadace Vodafone Česká republika (http://nadacevodafone.cz/). Fotky z akce najdete zde.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist