sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Dvanácté Vítání jara ve frenštátském DDM Astra

Napsal Vladislav Sobol dne 16.listopadu 2006

Více než 150 skautů, pionýrů, duháků, dětí z dětských domovů i neorganizovaných dětí přijelo o víkendu 23. – 25. 4. 2004 do Frenštátu pod Radhoštěm na tradiční Vítání jara. Během tří dnů děti soutěžily v desítkách disciplín v tělocvičně, plaveckém bazénu i v okolních lesích. Setkání uspořádal už po dvanácté místní Dům dětí a mládeže Astra ve spolupráci se sdružením Duha.

Pořadatelé berou akci jako školu tolerance v praxi. "Děti již dvanáctý rok po sobě dokázaly, že je spory mezi dospělými v jejich sdruženích nezajímají, a báječně si to užily. Bylo úplně jedno, kdo je skaut, pionýr, Rom nebo dítě bez rodičů," řekla ředitelka domu dětí Dagmar Klímková.

Nejvíce se dětem líbil závod na šestikilometrové trati, kde musely plnit fyzické, znalostní i recesní úkoly. "Po lanové lávce jsme překonávali propast nad potokem, luštili hlavolamy a šifry a vybíhali 90 schodů na místní skokanský můstek," svěřili se deštěm promáčení, ale spokojení kluci v cíli. Holky se zase vyřádily při výrobě vlajek svých týmů.

Všichni účastníci byli spokojeni s pohodovou atmosférou akce. "Na Vítání jara jsem začal jezdit se svým klubem Robinzoni ještě jako třináctiletý kluk. Našel jsem tady skvělé kamarády, poznal opravdový indiánský táborový oheň. Moc mě to tady bavilo," svěřil Radek Outrata – Monty z Valašského Meziříčí, který nyní na akci jezdí jako pořadatel a pomáhá připravovat zážitky dalším dětem.

První ročník Vítání jara se uskutečnil na začátku devadesátých let jako sraz klubů 26. stovky, které vznikly jako čtenářské kluby časopisu Mladý hlasatel, a jejich přátel. Akci tehdy uspořádal klub „Klubáci“ z Frenštátu pod Radhoštěm. Klub existuje dodnes.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist