sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Velikonoce v Jaromírově dužině

Napsal Duha Jaromírova du¾ina dne 16.listopadu 2006

Ve čtvrtek 8.dubna uspořádala Jaromírova dužina z Josefova „Velikonoční turnaj v Carcassonne a Elfenlandu“. Sešli jsme se v 8,30 ve skautském domečku v Jaroměři a do 9,15 se učili hrát obě hry. Nebo jsme alespoň poznávali potenciální soupeře v případě, kdy nám hra nebyla neznámá.

V půl desáté začal turnaj v Carcassonne. Přihlásilo se 12 hráčů, které jsme rozdělili do 3 skupin. Nejmladšímu bylo asi 7 let, nejstarší nedávno oslavil 18. narozeniny. Boje ve skupinách určily finalisty o 1. a 2. místo, méně šťastní finalisté hráli o 3.-6. místo. Palmu Vítězství si odnesla Karolína Pešinová ( a s 1. místem i hru „Carcassonne – lovci a sběrači“), na 2. místě byl Marek Hlaváček. Jako 3. nejlepší po lítém boji skončil Adam Pešina.

Elfenland si vyzkoušelo 6 hráčů. Nakonec jsme měli 2 vítěze – Davida Honce a Adama Pešinu. I když většina hráčů se samozřejmě neumístila na stupních vítězů, všichni odcházeli domů spokojeni. Také mezi nás zavítala pětice skautek a zahrála si hru „Osadníci z Katanu“. Mladé dámy už začaly ténovat na další turnaj, který v budoucnu připravujeme.

Myslím si, že to bylo příjemné a pohodové dopoledne. Pořadatelé i účastníci se těší na další akce, které v Jaroměři a Josefově připravujeme.

Připravujeme v květnu:

  • Jarní sportování pro 3 – 15leté
  • Josefovské slavnosti pro děti–spoluúčast na dětském dnu v Jaroměři

Autor: Mgr. Bohumil Gažda, předseda dužiny


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist