sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha PAPRSEK v Jeseníkách

Napsal Michal Brunclík, Duha Paprsek dne 25.září 2013

První víkendovka sdružení dětí a mládeže Duha PAPRSEK Krnov v novém školním roce 2013/2014 se uskutečnila v termínu 20. - 22. 9. 2013 na penzionu Hanes v Lipové-lázních. Jelikož Jeseníky jsou plné turistických zajímavostí, vydali jsme se i přes nepřízeň počasí v sobotu na Ramzovou. Bylo vlhko - po dešti - a stále oblačno, ale nezmokli jsme.




Lanová dráha "Bonera" na Ramzové je výchozím dopravním prostředkem na severní hřeben Jeseníků. Spodní úsek Ramzová–Čerňava o délce 1459 m je čtyřsedačkový, horní úsek Čerňava–Šerák o délce 1810 m je dvousedačkový. Lanová dráha nás vyvezla až na horu Šerák (1351 m n. m.), mnohé děti se lanovkou svezly vůbec poprvé v životě a velmi se jim to líbilo. Na výhledy z vrcholových partií jsme se sice těšili marně, ale o to více jsme si vychutnali teplý čaj či horkou čokoládu v restauraci chaty sv. Jiří. Na zpáteční cestě k vlaku jsme dokonce nasbírali hříbky, které zde rostly jako "houby po dešti".

Víkendovka ale zdaleka nebyla pouze o turistice–na základně jsme si stačili zahrát celou řadu klasických i deskových her, zazpívali jsme si u kytary a plánovali jsme, kam pojedeme na letní tábor o prázdninách 2014. Tato příjemná akce se uskutečnila také díky podpoře našich duhových projektů ze strany Města Krnov a sponzorů.

 

Paprsek,Jes2.JPG–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist