sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Festival se slovinském Kamniku

Napsala Lucie Lustigová a Marta Hučínová, workcampy dne 17.prosince 2013

Workcamp byl super. Byl to můj první workcamp a myslím, že překonal má očekávání. Organizátoři byli ochotní a vstřícní a dobrovolní byli také fajn. Byl to pro mě trochu netradiční festival, jelikož trval deset dní!  Většinou jsem se setkala s festivaly, které byly přes víkend nebo méně dní, a proto mě zaujal právě tento.




Před začátkem festivalu bylo práce více, chystali jsme jednotlivé stage a prostory, které byly u malého hradu. V průběhu festivalu jsme měli volná dopoledne, takže jsme se většinou jako skupinka vydali prozkoumávat okolí Kamniku, nebo odpočívali u vody. Práce začínala okolo čtvrté hodiny odpoledne a trvala přibližně do jedné hodiny v noci. Vždy bylo třeba pouklízet prostory po skončení koncertu, aby byly ráno čisté a přístupné turistům. V průběhu jsme samozřejmě měli čas na večeři a podobně.

Myslím, že jsme si užili fajn atmosféru, jak při koncertech, tak společných aktivitách, výletech a hrách ve volných chvílích. Příroda v okolí je opravdu nádherná. Hned v pozadí za Kamnikem se tyčí vysoké hory, takže je tady mnoho možností, kam se porozhlédnout i na kratší výlet během dopoledního volna, které jsme měli. Letos organizátoři připravili i zpestření v podobě závodu, běhu do schodů. Hlavní stage byla umístěna na menším kopci, který je v centru města a jediný přístup je možný po schodech, právě do kterých se běžel závod. Pro zpestření jsme se jako dobrovolníci také účastnili. Na konci workcampu jsme hráli s organizátory super hru Survival game. Zakončení bylo také v přátelském duchu. 

Útržky z workcampu - ano, každá národnost je jiná, ale je pro mě fajn poznávat zvyky jiných zemí, což se mi na workcampu líbilo. Přijedou lidé z různých koutů Evropy a společně pomáhají místním s přípravou něčeho prospěšného pro danou lokalitu.

Proběhly debaty ohledně campleadera - na tomto workcampu campleader nebyl. Pro mě možná těžší srovnání, jelikož tohle byla moje první zkušenost, ale myslím, že to nijak nesnížilo hodnotu workcampu a moji spokojenost (možná by byla občas komunikace mezi námi a organizátory jasnější, protože občas se stalo, že jsme někam přišli a museli ještě nějakou dobu čekat, než nějaký program skončí, ale na druhou stranu si myslím, že přes množství práce, kterou organizátoři měli, probíhalo vše v pohodě). Celkově jsme měli dva zcela volné dny, kdy jsme se vydali na výlety do hor a k jezeru Bled. Dalo se s organizátory domluvit, který den vyhovoval jim a také nám.

Lucie Lustigová a Marta Hučínová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist