sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Pirátský tábor Duhy Paprsek

Napsala Jana ©oupalová dne 9.srpna 2010

Vyvrcholením celoroční činnosti dětského sdružení Duhy Paprsek z Krnova byl v měsíci červenci čtrnáctidenní letní tábor. Letos jsme pro jeho pořádání vybrali turistickou základu v Těchoníně-Celném v podhůří Orlických hor, kde je v pěkném areálu hlavní budova a 10 dřevěných chatek.


Pirátský tábor Duhy Paprsek

Celotáborová hra byla tentokrát inspirována knihou „Poklad na ostrově“. Cílem hry bylo nalézt zlatý pokad a v boji o něj se utkalo šest pirátských týmů. V průběhu celotáborovky děti stavěly kamenné majáky, vytvářely vory, které pouštěly po Tiché Orlici, zahrály si divadelní scénky, bojovaly na kládě dřevěnými tyčemi, vyráběly meče, rozdělávaly oheň a opékaly na něm jablka, střílely nebo v lese z přírodních materiálů stavěly přístavy s moly.

Kromě velké celotáborové hry vedoucí připravili zajímavý program v oddílech, věkově oddělených, kde se hrály drobnější hry a soutěže, ale také se vyrábělo a vytvářelo (hrníčky, přívěšky, panáčci z vlny) nebo se učilo novým znalostem a dovednostem (uzlování, morseovka, ohně, mapové značky). Nezapomněli jsme na oblíbené noční hry (výsadek, stezka odvahy), úspěch měly obě táborové diskotéky.

V průběhu tábora jsme pro děti připravili také dva výlety. Během prvního výletu jsme navštívili Museum řemesel v Letohradě, náměstí v Letohradě a aquapark v Žamberku. Druhý výlet jsme zahájili návštěvou Sportareálu v Českých Petrovičích (horské káry, jízda na kladce, grassball, letní snowtubing) a pokračovali návštěvou Vojenského muzea v Králíkách a kralického náměstí.

Tábor byl ukončen slavnostním táborákem, kde se předávaly diplomy a odměny. Překvapením pro děti byl závěrečný „rozlučkový“ ohňostroj. Některým účastníkům se na táboře tak líbilo, že se jim ani nechtělo domů. Pro ty máme dobrou zprávu – hned na září chystáme první víkendovku.

Michal a Karolína Brunclíkovi


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist