sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Hravá víkendovka Duhy Paprsek

Napsala Jana ©oupalová dne 28.června 2011

Duha Paprsek: Poslední předtáborovou víkendovku Duhy Paprsek jsme strávili na příjemné skautské základně ve Hrubé Vodě - Smilově. V pátek večer po příjezdu na místo jsme si udělali táborák, na kterém jsme si opekli špekáčky a když už se setmělo, poseděli jsme si u kytary a oblíbených písniček.

Celá sobota byla ve znamení her venku, neboť bylo krásné slunečné počasí.




A tak jsme si mohli zahrát i časově náročnější hry, které už jsme nehráli dlouho, jako Středověk nebo Rýpanou. Například na hru Rýpaná je potřeba poměrně velký venkovní prostor–louka, dřevěné klacky coby odpalovací pálky a kolíky, vyznačující herní místa, takže je to hra s větší přípravou. Hráli jsme i další oblíbené hry, jako Rumunskou hoňku, Prdel, Papuč nebo Sochy a sochaři. Vedoucí si zablbli při polívačce ledovou vodou z místního potůčku. Na ohni se připravoval oběd– těstoviny s boloňskou omáčkou.

V neděli jsme již zvládli pouze úklid základny a utíkali na vlak, jelikož z Krnova do Smilova a zpět je poměrně nedobré dopravní spojení. Už se naplno začínáme těšit na letní tábor s tématikou starověkého Egypta.

Michal a Karolína Brunclíkovi, Duha Paprsek


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist