sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Paprsek na prodloužené víkendovce v Domašově

Napsala Jana ©oupalová dne 8.března 2012

Duha Paprsek Krnov: Členové Paprsku využili volna ve škole a na část jarních prázdnin vyrazili na prodloženou víkendovku (29.2. - 4.3. 2012). Od středy do neděle nám výborné zázemí poskytla skautská turistická základna v Domašově nad Bystřicí.

Domašově leželo ještě dost sněhu, přesto bylo na začátek března nádherné počasí. Rovněž okolí je turisticky atraktivní. Za uvedených pět dní jsme si zahráli doslova nepřeberné množství her v klubovně, klasických i deskových, některé z nich byly úplně nové.




Hlavní venkovní hrou byla "Česká čítanka", při které měly jednotlivé týmy získat odpovědi na řadu otázek o Domašově a okolí a také splnit několik záludných úkolů. Mnoho zábavy vyvolala také hra s pohádkovými motivy o kobylkách Táně a Máně, které vyrazlily do světa, tato hra byla konstruována jako "pohádkový les". Rádi jsme navštívili blízkou přírodní zajímavost, a to Malý Rabštejn (475 m.n.m.). Místy strmou stezkou, ještě namrzlou, jsme se dostali údolím říčky Bystřice k této 40 metrů vysoké skále, ze které je nádherný výhled na okolní kopce, řeku a železniční trať v úseku Domašov nad Bystřicí–Jívová. Po cestě jsme mimo jiné obdivovali mohutné ledové kry, které Bystřice vyplavila na své břehy.

Celá víkendovka, byť prodloužená, utekla velice rychle a my jsme odjížděli s pocitem, že jsme si to v Domašově opravdu užili a že jsme se o prázdninách neměli čas nudit.

Michal a Karolína Brunclíkovi

Duha Paprsek Krnov


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist