sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Paprsek na pětidení výpravě v Jeseníkách

Napsala Jana ©oupalová dne 3.května 2012

Duha Paprsek: Na přelomu dubna a května (27.4.- 1.5. 2012) uspořádala Duha Paprsek Krnov prodlouženou pětidenní víkendovku v Lipové-lázních na penzionu Hanes. Po celou dobu nám přálo počasí, bylo slunečno a velmi teplo, a tak jsme mohli realizovat připravený bohatý program.

Sobotu jsme věnovali celodennímu výletu. Vyrazili jsme pěšky z Lipové-lázní nejprve na prohlídku jeskyně "Na Pomezí", tyto krasové jeskyně jsou známé svou pěknou krápníkovou výzdobou.




Prošli jsme si zpřístupněných 390 metrů prohlídkové trasy, který paní průvodkyně obohatila výkladem a ochladili se při 7,7°C, což je zde stálá teplota. Obdivovali jsme Ledový dóm, Královský dóm či krápník ve tvaru srdce, který plní v duchu vyřčená přání. Pokračovali jsme prudkým stoupáním na nejvyšší místo naší vycházky, Medvědí kámen, o nadmořské výšce 907 m.n.m. Odtud byl úžasný výhled na celý masív Šeráku a také nejvyšší horu Jeseníků Praděd. Na vrcholcích těchto hor se ještě držel sníh. Další cestu do lázní Jeseník nám zpříjemnily časté prameny a studánky, lemující turistickou trasu, kde jsme se mohli napít a osvěžit. Výlet jsme zakončili na náměstí ve městě Jeseník, kde měly děti krátký rozchod.

V neděli a pondělí jsme se zabavili při hrách a soutěžích na místním dětském hřišti a také na zahradě základny, kterou protíná osvěžující potůček. Zahráli jsme si dětmi oblíbené "vodní" hry a tento blok zakončili nefalšovanou vodní bitvou. Zajímavé byly také velké hry typu Nápisy krále Ašóky či velký branný závod s otázkami.

Zúčastnili jsme se se zájmem programu "Pálení čarodějnic", který uspořádala obec Lipová. Děti absolvovaly trasu obsahující úkoly a soutěže, opekly si párek u ohýnku a večer byla zapálena pagoda s maketou čarodějnice na vrcholku ohně.

V úterý dopoledne jsme ještě stihli oblíbené vyrábění, tentokráte jsme tvořili zápichy na špejli–jarní motýlky. Celá víkendovka rychle utekla a my už se těšíme na příště. Akce se uskutečnila také díky grantům VFP 2012 Města Krnov, sponzorského daru společnosti Marius Pedersen, pitný režim pomohla zajistit společnost Kofola.Všem partnerům děkujeme.

Michal a Karolína Brunclíkovi,Duha Paprsek


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist